نتایج تحقیقات جدید محققان دانشگاههای سوانسی و میلان نشان داده که صرف وقت زیاد در دنیای آنلاین، خطر ابتلا به آنفلوآنزا را افزایش میدهد.
محققان دریافتهاند که استفاده بیش از حد از اینترنت به سیستم ایمنی بدن آسیب میزند. به گزارش میرور، طبق یافتههای این دانشمندان، صرف وقت طولانی در اینترنت باعث میشود کاربران بیشتر از افراد دیگر در معرض ابتلا به آنفلوآنزا قرار بگیرند.
این پژوهش بر روی 500 نفر با سنین 18 تا 101 سال انجام شد. 40 درصد از شرکتکنندگان اذعان کردند که به شکل خفیف یا قابل توجهی به اینترنت اعتیاد دارند. این گروه 30 درصد بیشتر از افرادی که وابستگی کمتری به اینترنت داشتند، علائم سرماخوردگی یا آنفلوآنزا را نشان دادند. محققان دریافتند این علائم تحت تاثیر این واقعیت قرار داشتند که کاربران اینترنت در زمانی که از دنیای وب جدا می شدند، استرس میگرفتند. این چرخه استرس و آرامش به نوسان در سطوح هورمون کورتیزول منجر میشد که بر عملکرد سیستم ایمنی بدن تاثیر میگذارد.
به گفته پرفسور فیل رید از دانشکده علوم انسان و بهداشت دانشگاه سوانسی، تاثیر اینترنت بر سلامت انسان جدا از عوامل دیگر مانند افسردگی، بیخوابی و تنهایی بود که با سطوح بالای استفاده از جهان آنلاین مرتبط هستند. در این تحقیق، میانگین زمان صرف شده در دنیای آنلاین شش ساعت بود. اما اقلیت قابل توجهی روزانه 10 ساعت آنلاین بوده و بیشتر در سایتهای شبکههای اجتماعی حضور داشتند.
در این تحقیق، جنسیت تاثیر بر سطوح اعتیاد به اینترنت نداشت اما زنان و مردان برای چیزهای متفاوتی از اینترنت استفاده میکردند. زنان بیشتر از اینترنت برای رسانههای اجتماعی و خرید استفاده کردند، در حالیکه مردان بازی را ترجیح میدادند. اما این امر در تاثیر مخرب آن بر سیستم ایمنی تفاوتی ایجاد نمیکند.